Strava & Routeplanners

Strava is een (fabrikant onafhankelijke) website en mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS. Via de software kunnen gebruikers sportieve prestaties plannen, opslaan en met andere gebruikers vergelijken. De gebruiker kan een deel van een geregistreerde rit opslaan als segment, waardoor de tijd van andere gebruikers die dat segment aflegden in een ranglijst worden opgenomen.

Naast Strava zijn er vele andere app’s waar u ritten mee kunt vastleggen, veelal zijn deze wel fabrikant gerelateerd, zoals b.v. Garmin Connect, Mio share, maar b.v. Wahoo heeft er voor gekozen om de keuze vrij te laten, waaronder Strava, RideWithGPS of ook Garmin Connect. Sigma Sport heeft zijn eigen manier van opslaan en verwerken, in de Sigma Cloud.

TC de Waardrenner is als club ook op Strava aanwezig, toertochten worden, via Fietssport.nl als GPX bestand aangeleverd. Leden van de club zetten hun ritten vaak op Strava, wellicht dat U het leuk vind om lid te worden van de Strava club TC de Waardrenner. Deel uw ritten via Strava, wellicht dat anderen kunnen genieten van een mooie tocht die U hebt gereden.

Wilt U lid worden van de Strava club? Dan dient U wel een account op Strava te hebben, account is geheel gratis. Tot ziens in de virtuele wereld 🙂

Strava Art is een activiteit die een extra dimensie toevoeg aan de prestatie, tekenen met de fiets , misschien een Olifant? Of verzin zelf een leuk figuur.

Il Elefantino

Naast het bijhouden van uw sportieve prestaties is het natuurlijk ook leuk om mooie routes te vinden, of liever zelf te maken. Het delen van routes kan natuurlijk door op Strava een rit op te slaan als route, en deze vervolgens zelf te rijden. Maar veel avontuurlijker is het zelf maken van een route, en wellicht raakt U hier het spoor al een beetje kwijt, op dit gebied is er (te) veel keuze! De bekendste is wellicht de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond, deze geeft veel mogelijkheden om voorkeuren in te stellen, zoals racefietsroute, natuurroute etc. etc. Een andere zeer veel gebruikte routeplanner is RouteYou, deze heeft als voordeel dat tussenliggende punten makkelijk kunnen worden verschoven. Een routeplanner die speciaal is afgestemd op de lange afstand fietsers (of wandelaars) is Komoot, echter is deze niet voor alle kaarten gratis. Naast Online routeplanners bestaan er ook veel planners die op de computer moeten worden geinstalleerd, zoals Garmin Basecamp, zeer uitgebreid, maar vereist wel enige kennis, kijk voor uitgebreide uitleg hiervoor vooral op Youtube, of op MrGPSnl. De lijst met routeplanners is zeker niet volledig, meer: Fietsroutenetwerk via knooppunten, of populair, Naviki een variant die App en Website perfect integreert, ook een handige is Route.nl welke ook een enorme database met ritten heeft die U zo kunt gebruiken, of wellicht BikeMap met meer dan 4 miljoen routes, een routeplanner speciaal om de knooppunten te verbinden is Fietsknoop, en tegenwoordig kun je zelfs fietsroutes plannen via Google Maps, Last but not least, de ANWB fietsrouteplanner. Nog niet genoeg de weg kwijt? Kijk dan vooral eens op deze website, Fietsen123 met een opsomming van veel Routeplanners.