Informatie

Download het voorrijdersreglement : Regeling voorrijders TCDW
Download de introductiefolder: Introductiefolder
Download de privacy verklaring: Privacy verklaringTourclub De Waardrenner
contributie 2018
       Een M-lid is een lid die al via een andere vereniging lid is van de NTFU

Vrije Tourtochten:
Deze tochten worden georganiseerd volgens ons tourprogramma op bepaalde zaterdagen vanuit een sporthal of Café-restaurant in de regio. U kunt starten binnen een bepaalde tijdsperiode die in het programma is vermeld. U mag deze tochten alleen fietsen of met een aantal vrienden of vriendinnen.
Bij de wat langere afstanden kunt u er ook voor kiezen in de groep mee te rijden met voor- en achterrijders, die op een bepaald tijdstip vertrekt . Voordeel hiervan is het ‘uit de wind’ kunnen zitten en de vaak gezellige contacten onderweg. Aan de andere kant betekent het dat u geconcentreerd moet fietsen terwijl u het tempo aan de voor- rijders
aan moet passen. De rijsnelheid bedraagt ongeveer 28 km. De afstanden van deze vrije tourtochten lopen uiteen van 30 km tot 175 km.
De routes zijn van tevoren vastgesteld en beschreven in een routebeschrijving die u bij de start wordt overhandigd. De routes zijn bovendien vaak uitgepijld met duidelijke bordjes langs de kant van de weg. Het rijden van deze tochten moet gebeuren volgens het Tour reglement van de N.T.F.U.. Per jaar worden in de periode maart-oktober 6 van dergelijke tochten georganiseerd waarbij u telkens kunt kiezen uit bijvoorbeeld een route van 40, 90, 125 en 175 km.

Clubritten:
Naast de hiervoor beschreven Vrije Tourtochten (VTT) organiseert onze vereniging ook clubritten. Dit zijn tochten die door de leden gezamenlijk worden gereden. Op genoemde locatie en starttijd komen de fietsers bij elkaar en de chef voorrijden maakt de route bekend aan de deelnemers. De afstand varieert van 40 km voor de leden met de gewone fiets tot ruim 125 km voor leden met de racefiets.
Hierna gaat men als groep op weg, met de chef voorrijden op kop. Onderweg zijn de leden van groep elkaar behulp zaam bij het wisselen van lekke banden of andere reparaties en uiteraard keert men als groep  weer terug.
De tochten bieden een goede gelegenheid om elkaar wat nader te leren kennen en bovendien kan men wat uit de wind rijden.

De volgende clubritten worden georganiseerd:

Op dinsdagavond: in de periode april-september rijden we gezamenlijk een tocht vanuit “My Healthclub aan de krimpenerbosweg 4,
Krimpen aan den IJssel” – achter sporthal “De Boog”
(aan de N-210, afslag ” wijk 4 en 5″)

Op woensdagmorgen kunt u het gehele jaar door starten vanuit:
Restaurant de Loet Kerkweg 279 bij afslag Lekkerkerk op de N 210 (zie clubritten)

  • u kunt meedoen aan alle tochten van de vereniging zonder inschrijfgeld te betalen
  • u ontvangt zes keer per jaar het clubblad;
  • u ontvangt een jaarprijs indien u uw kilometers opgeeft via tour- en trimboekjes
  • u hebt gratis toegang tot de nieuwjaarsreceptie
  • u kunt tegen een speciale prijs clubkleding aanschaffen.

Maar omdat de vereniging bij de NTFU is aangesloten geniet u nog meer voordelen:

  • U ontvangt zes keer per jaar het Fietssport Magazine
  • u bent tijdens uw fietstochten gedekt door een uitgebreid verzekeringspakket.
  • Als bewijs van deelname ontvangt u een Toerfietskaart met daarop uw naam, adres
    en telefoonnummer.

En ‘last but not least’ geeft een lidmaatschap u door de prettige contacten binnen de vereniging de prikkel een oergezonde sport te bedrijven.